Gluckauf

Als actrice is Catalijne te zien in de film Gluckauf.  (IMDb)

Gluckauf is een Nederlandse drama-/misdaadfilm uit 2015 geregisseerd door Remy van Heugten. Het scenario werd geschreven door Gustaaf Peek naar een idee van Van Heugten. De film speelt zich af in Zuid-Limburg en er wordt Limburgs dialect in gesproken. Internationaal werd de film uitgebracht onder de titel Son of Mine. (-wikipedia)


Prijzen

Gluckauf ging op 22 januari 2015 op het International Film Festival Rotterdam in première en kreeg goede kritieken van filmrecensenten.

Bij de uitreiking van de Gouden Kalveren was Gluckauf tien keer genomineerd en won het vier keer, te weten beste lange speelfilm, beste regie (Remy van Heugten), beste scenario (Gustaaf Peek) en beste camerawerk (Mark van Aller).
(-wikipedia)


Het verhaal van Gluckauf

Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.
(-Filmtotaal)

Catalijne speelde tevens een rol in de Nepalese film KARKASH

Karkash movie