Gluckauf

⌑ Film ⌑
▸Actrice
Rol: Vriendin Maurice

Als actrice is Catalijne te zien in de film Gluckauf.

Gluckauf is een Nederlandse
drama-/misdaadfilm uit 2015 geregisseerd door Remy van Heugten. Het scenario werd geschreven door Gustaaf Peek naar een idee van Van Heugten. De film speelt zich af in Zuid-Limburg en er wordt Limburgs dialect in gesproken. Internationaal werd de film uitgebracht onder de titel Son of Mine.
(-wikipedia)


Het verhaal van Gluckauf

Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.
(-Filmtotaal)


Prijzen

Gluckauf ging op 22 januari 2015 op het International Film Festival Rotterdam in première en kreeg goede kritieken van filmrecensenten.

Bij de uitreiking van de Gouden Kalveren was Gluckauf tien keer genomineerd en won het vier keer, te weten beste lange speelfilm, beste regie (Remy van Heugten), beste scenario (Gustaaf Peek) en beste camerawerk (Mark van Aller).
(-wikipedia)


Contact

Lied door Catalijne

Tijdens de opnames schreef Catalijne naar aanleiding van het verhaal van deze film het lied ”Es alles angesj woar”. Een limburgs lied over de pijnlijke, gewilde liefde tussen vader en zoon. Het lied zal in 2020 worden uitgebracht in de Nederlandse versie ”Als alles anders was”.

Portfolio | Zie ook:

Muziektheater
”Harry in Wonderland”
”Don’t Shoot the Piano Player”
”Surrender Your Ego”
”Heartbreakers”
”Music Hole”

Muziek
Orkestrale covers
Vocale Covers
”Noorderlicht”
”Trophy Kid”