The Love We Once Had

N.a.v. van een aangrijpende reis naar Kosovo schreef Catalijne op de ochtend na terugkomst het lied ‘The love We Once Had’ voor alle kosovaren, hier te beluisteren. 
Haar manier om het land te helpen de verbinding opnieuw te vinden.
Volledig artikel hierover: Catalijne over haar lied voor Kosovo

”Theatermaker Yorick Zwart, veteraan Andries Boneschansker en theatermaakster Catalijne reisden van 21 t/m 27 oktober 2019 samen  af naar Kosovo. Van deze reis maakt Yorick Zwart i.s.m. documentairemaker Misha Koole een podcastserie en videodocumentaire over de terugkeer van de veteraan, die sinds zijn vertrek 19 jaar geleden nooit meer is teruggeweest…

Aanleiding voor dit project is de theatervoorstelling Human Inc. 1: Don’t Shoot the Pianoplayer  over de Balkanoorlog en de val van de moslimenclave Srebrenica. Het persoonlijke verhaal van Andries Boneschansker stond deels model voor het hoofdpersonage. Hij was als veteraan vrijwillig betrokken bij het nagesprek van de voorstelling en trok zo de theatraliteit van oorlog naar de realiteit. Een werkelijkheid die Human inc. onder de aandacht van de vrije Nederlanders wil brengen.” (persbericht oktober 2019)

Een kleine indruk van de reis in foto’s: